- 先生の紹介 -
名前 舟木 淳子 先生
最近の主要な業績
論文
新規調理性を持つ食品の開発−特にプロテアーゼとその阻害剤を用いた研究−
- Purification and characterization of a neutral protease that contributes to the unique flavor and texture of Tofu-misozuke., J. Food Biochem.,(1997).
- Inhibiting the activity of actinidin by oryzacystatin for the application of fresh kiwifruit to gelatin-based food.,
J. Food Biochem., (1996).
- 細菌の氷核タンパク質の冷凍パン生地への適用,日本食品科学工学会誌(1996).
- 豆腐味噌漬けの熟成過程におけるタンパク質の分解,日本食品科学工学会誌(1996).
- Modulating the conditioning of meat by the use of oryzacystatin,a cysteine proteinase inhibitor of rice seed origin.,
J. Food Biochem., (1991).
所属学会
- 日本家政学会
- 日本農芸化学会
- 日本調理科学会
- 日本食品化学工学会